Seglarskola i Simrishamn 2022

Seglarskolan vänder sig till barn ,ungdomar och vuxna som vill lära sig segla. Utbildningen sker med våra Optimistjollar, RS Quest, 606 och DF65 modellbåtar.

Nybörjarkurs, vecka 25-26, måndag till fredag kl 8-12.

Fortsättningskurs, vecka 27, måndag till fredag kl 8-14.

Stor Jolle RS Quest , vecka 31, måndag till fredag kl 8-14.

Nybörjarkursen bedrivs som en halvdagskurs under 2 veckor på förmiddagarna. Fortsättningskursen är en vecka lång.

Som nybörjare lär man sig seglingens grunder och att hantera en optimistjolle segling, sjövett och säkerhet, så att man på egen hand kan ge sig ut och segla. Vi lär oss båtens delar, riggning, seglingskunskap, kapsejsning, väjningsregler och knopar. För de som seglat förut slipar man på färdigheterna, lär sig hur man får ut mer av jollen och taktik. Framförallt har vi jättekul tillsammans under en skön sommarvecka med segling, vatten och bad.

Simkunnighet är ett krav och en startålder på ca 8 år är rekommenderat. Är man 13 år och äldre och vill lära sig segla så rekommenderar vi fortsättningskursen.

Anmäla sker på nedan formulär och är bindande.
Anmälningsavgiften är 2.000kr per kurs exkl medlemsavgift och ska betalas i samband med anmälan då anmälan är bindande och förs giltig när kurs och medlemsavgift är inbetald på bankgirokonto nr 810-1594.
Medlemsavgift som är obligatorisk kan lösas som huvudmedlem eller familjemedlem. För närvarande är den årliga medlemsavgiften följande: 250kr för huvudmedlem, 50kr per familjemedlem

    Kursdeltagare
    Förälder / Vuxen kursdeltagare

    Förälder 2 (vid barnkurs)