Seglarskola i Simrishamn 2020 v 27-29

Seglarskolan vänder sig till barn och ungdomar som vill lära sig segla. Utbildningen sker med våra Optimistjollar, RS Quest jollar, 606 kölbåtar och DF 65 modellbåtar.

Nybörjarkurs Barn v 27-28, måndag till fredag kl 8-12.
Fortsättningskurs Barn v 29, måndag till fredag kl 8-14.
Nybörjarkurs Vuxna v 27-28, måndag, tisdag och torsdag kl 16-20.

Nybörjarkursen för barn bedrivs som en halvdagskurs under 2 veckor på förmiddagarna. Fortsättningskursen är en vecka lång.

Som nybörjare lär man sig seglingens grunder och att hantera optimistjolle, sjövett och säkerhet, så att man på egen hand kan ge sig ut och segla. Vi lär oss båtens delar, riggning, seglingskunskap, kapsejsning, väjningsregler och knopar. För de som seglat förut slipar man på färdigheterna, lär sig hur man får ut mer av jollen och taktik. Framförallt har vi jättekul tillsammans under en skön sommarvecka med segling, vatten och bad.

Simkunnighet är ett krav och en minimum ålder på ca 8 år är att rekommendera. Är man 13 år och äldre och vill lära sig segla så rekommenderar vi fortsättningskursen.

Anmäla sker på nedan formulär och är bindande.

Anmälningsavgiften är 1800 kr per kurs exkl medlemsavgift och ska betalas i samband med anmälan. Anmälan är giltig först när kurs och medlemsavgift är inbetald på bankgirokonto nr 810-1594.

Medlemsavgift som är obligatorisk kan lösas som huvudmedlem eller familjemedlem. För närvarande är den årliga medlemsavgiften följande: 300 kr för huvudmedlem, 50 kr per familjemedlem och junioravgift 150 kr.

Kursdeltagare


Förälder / Vuxen kursdeltagare

Förälder 2 (vid barnkurs)