Seglarskola i Simrishamn 2020 v27-28

Seglarskolan vänder sig till till barn och ungdomar som vill lära sig segla. Utbildningen sker med våra Optimistjollar, RS Quest jollar, 606 kölbåtar och DF65 modellbåtar.

Nybörjarkurs Barn v27-28, måndag till fredag kl 8-12.
Fortsättningskurs Barn v29, måndag till fredag kl 8-14.
Nybörjarkurs Vuxna v27-28, måndag, tisdag och torsdag kl 16-20.

Nybörjarkursen för barn bedrivs som en halvdagskurs under 2 veckor på förmiddagarna. Fortsättningskursen är en vecka lång.

Som nybörjare lär man sig seglingens grunder och att hantera en optimistjolle segling, sjövett och säkerhet, så att man på egen hand kan ge sig ut och segla. Vi lär oss båtens delar, riggning, seglingskunskap, kapsejsning, väjningsregler och knopar. För de som seglat förut slipar man på färdigheterna, lär sig hur man får ut mer av jollen och taktik. Framförallt har vi jättekul tillsammans under en skön sommarvecka med segling, vatten och bad.

Simkunnighet är ett krav och en startålder på ca 8 år är rekommenderat. Är man 13 år och äldre och vill lära sig segla så rekommenderar vi fortsättningskursen.

Anmäla sker på nedan formulär och är bindande.

Anmälningsavgiften är 1800kr per kurs exkl medlemsavgift och ska betalas i samband med anmälan. Anmälan är giltig först när kurs och medlemsavgift är inbetald på bankgirokonto nr 810-1594.

Medlemsavgift som är obligatorisk kan lösas som huvudmedlem eller familjemedlem. För närvarande är den årliga medlemsavgiften följande: 250kr för huvudmedlem, 50kr per familjemedlem.

Kursdeltagare


Förälder / Vuxen kursdeltagare

Förälder 2 (vid barnkurs)