Seglarskola i Simrishamn v27-28

Seglarskolan vänder sig till till barn och ungdomar som vill lära sig segla. Utbildningen sker med våra Optimistjollar, men det kanske bli tillfälle att prova på att  segla med våra större båtar, modellbåtar DF65 och utbildning i att hantera motorbåt.

Nybörjarkurs, måndag till fredag kl 8-12.
Fortsättningskurs och 13+, måndag till fredag kl 13-17.

Nybörjarkursen bedrivs som en halvdagskurs under 2 veckor på förmiddagarna. Fortsättningskursen är också två veckor lång och hålls på eftermiddagarna.

Som nybörjare lär man sig seglingens grunder och att hantera en optimistjolle segling, sjövett och säkerhet, så att man på egen hand kan ge sig ut och segla. Vi lär oss båtens delar, riggning, seglingskunskap, kapsejsning, väjningsregler och knopar. För de som seglat förut slipar man på färdigheterna, lär sig hur man får ut mer av jollen och taktik. Framförallt har vi jättekul tillsammans under en skön sommarvecka med segling, vatten och bad.

Simkunnighet är ett krav och en startålder på ca 8 år är rekommenderat. Är man 13 år och äldre och vill lära sig segla så rekommenderar vi fortsättningskursen.

Anmäla sker på nedan formulär och är bindande.

Anmälningsavgiften är 1800kr per kurs exkl medlemsavgift och ska betalas i samband med anmälan då anmälan är bindande.

Medlemsavgift kan lösas som huvudmedlem eller familjemedlem. För närvarande är den årliga medlemsavgiften följande: 250kr för huvudmedlem, 50kr per familjemedlem.

Barn


Förälder

Förälder 2